Be sure it is Wasabi what you buy as Wasabi!

This indispensable companion of Sushi, Japanese often refer to as namida which fittingly means tears. Wasabi has a germicidal effect which makes it a good choice when it comes to eating raw fish. Wasabi farming is challenging and original Wasabi is expensive. Outside Japan, China and Korea you should pay attention to what you buy as Wasabi since traders may offer Wasabi-like products with zero Wasabi content. It is quite likely that you get green-colored European [85] Horseradish | Meerrettich instead. Read the product label.

Achte darauf, dass es Wasabi ist, was du als Wasabi kaufst!

Dieser obligatorische Sushi-Begleiter wird von Japanern oft auch einfach namida genannt, was passenderweise Tränen bedeutet. Wasabi hat keimtötende Wirkung, weshalb es eine gute Wahl zu rohem Fisch ist. Der Wasabi-Anbau ist anspruchsvoll und echter Wasabi teuer. Außerhalb Japans, Chinas und Koreas sollte man beim Kauf von Wasabi vorsichtig sein, da der Handel mitunter Wasabi-ähnliche Produkte anbietet, die überhaupt kein Wasabi enthalten. Ziemlich wahrscheinlich handelt es sich dann um grüngefärbten normalen [85] Horseradish | Meerrettich. Unbedingt Etikett lesen.

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