Periodics® Spice Finder

Matching items for: Phytochemical - Cumarin

[82] Vietnamese cinnamon Vietnamesischer Zimt

← Back | Zurück Next | Weiter → Star anise: Especially nice, especially aromatic The dried fruit of the evergreen magnolia tree Illicium verum not only looks good, but also has an aromatic taste. The spice, which is native to southern China and north Vietnam, receives its typical aniseed aroma from the phytochemical Anethol, which accounts for 80-90% of its essential oil. Anethole is als...

[12] Tonka bean Tonkabohne

Today Tonka is being widely used for the flavoring of liqueurs, but also of perfumes or tobacco. In the home kitchen, it goes well with …
Tonka findet heute u.a. Einsatz zur Aromatisierung von Likören, aber auch von Parfüms oder Tabaks. In der häuslichen Küche passt sie gut zu …

TOP10 Essential Oil Content

The content of essential (volatile) oil can be decisive for the quality of herbs and spices.

Der Gehalt an ätherischem Öl kann für die Qualität von Kräutern und Gewürzen entscheidend sein.

Table of Peppers

My Table of Peppers helps tell true pepper from its look-alikes and substitutes.

Meine Systematik der Pfeffer hilft echten Pfeffer von unechtem und von falschem zu unterscheiden.

Coumarin in Cinnamon

Coumarin is considered hepatotoxic and cancerogen, so on EU level was set a value for its tolerated daily intake (TDI).

Cumarin gilt als leberschädigend und krebserregend, weshalb auf EU-Ebene ein Wert für dessen tolerierbare Tagesdosis festgelegt wurde.

Pin It on Pinterest